Wat houdt baby zwemmen in?

Baby zwemmen is bedoeld voor de hele kleintjes (van 4 maanden tot en met 2 jaar), samen met papa en mama. Aan het echte 'leren zwemmen' (het Zwem-ABC) zijn ze nog niet toe. Maar toch... ter voorbereiding op dat 'leren zwemmen' is al heel veel mogelijk. Het programma betreft baby zwemmen heet bij ons ook wel guppy zwemmen. De totale leerlijn bestaat uit Guppy zwemmen (met ouders), Puppy zwemmen (zonder ouders) dat een opstap is naar diploma A van het Zwem-ABC en het echte Zwem-ABC.

Het gebeurt allemaal samen met papa of mama. Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Het in het water zijn, is al een hele belevenis. Er vrij mee om kunnen gaan, is een volgende stap. Spetteren en spatteren, kopje onder en kijken onder water horen erbij. En dan drijven op borst en rug, draaien en buitelen.

Je vrij kunnen bewegen. Springen/vallen van de kant in het water en klauteren vanuit het water op de kant of op een vlot. Dat is Guppy zwemmen!

Elke week fijn naar het zwembad. Goed oefenen, eerst voor Guppy 1, dan voor Guppy 2 en daarna voor Guppy 3. Voor elk Guppy niveau moet worden voldaan aan een serie proefjes. Zodra dat lukt, komt het ook zwart op wit te staan. Uw kleintje krijgt een Guppy certificaat.

Meer informatie betreft deze lessen

De baby zwemlessen zijn ingedeeld op zaterdag morgen. We hebben op dit moment 2 groepen, die momenteel zijn ingedeeld naar leeftijd.

* 1 groep van 0-1 jaar oud van 10:00 tot 10:30

* 1 groep van 1-2 jaar oud van 10:45 tot 11:15

Voor de zwemlessen dient u een zwemluier, zwemkleding of beschermende uv kleding voor de baby, zonnenbrand, handdoek en droge kleding voor na de les mee te nemen. Houdt er rekening mee dat er een volwassenen (meestal papa of mama) mee het water in dient te gaan.

De lessen vinden plaats bij Hillside appartments. Onderaan de website vindt u een kaart met de locatie.

Prijzen voor het baby zwemmen


Eenmalige inschrijvingskosten

$15,-


Losse les

$15,-

per les

Lespakket 5 lessen

$62,50

2 maanden geldig

Lespakket 10 lessen

$115,-

3 maanden geldig

Guppy certificaat

$10,-

Betalingen graag met pin betalen, de zwemjuf beschikt over een pinautomaat