Zwemvaardigheid,

Survival zwemles,

Zeemeermin zwemles

Zwemvaardigheid

Als uw kind in het bezit is van het A, B en C diploma, kunt u hem/haar opgeven voor de zwemvaardigheid diploma's.
Deze diploma's kennen veel nieuwe zwemslagen zoals de vlinderslag en samengestelde rugslag. De kinderen worden voorbereid op het waterpolo, wedstrijdzwemmen en leren ook bij alle zwemslagen o.a. de ademhalingstechnieken, keerpunten en startduik. Daarnaast leren de kinderen ook meerdere survival technieken. De zwemvaardigheid diploma's bestaan uit drie opgebouwde diploma's te weten zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

Survival zwemles

Om deel te kunnen nemen aan dit programma moet het kind in het bezit zijn van een A, B en of C diploma. Bij het survivalzwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met regenkleding en schoenen aan gaan zwemmen en met deze regenkleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden. Denk hierbij aan het gebruiken van een broek als drijfmiddel. Of een regenbroek die gebruikt kan worden als hulpmiddel om op te dobberen. Ook is er een grote opblaasboot waar de kinderen mee moeten werken.

Er zijn drie officiƫle survivaldiploma's te behalen. De technieken die de kinderen worden aangeleerd zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van het redden in het water. Ook anderen dienen gered te worden. Dit wordt geoefend met behulp van onder andere een werpzak, een reddelingsklos en een duikpop. Verder leren de kinderen te improviseren tijdens de lessen door bijvoorbeeld met een regenbroek iemand uit het water te trekken.

Het behalen van de survivaldiploma('s) is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water.

Zeemeermin zwemles

Bij de zeemeermin zwemlessen leren kinderen zwemmen met een zeemeerminnen staart (monovin). De voeten zitten hierbij vast in 1 vin. Kinderen mogen hierbij dan ook pas deelnemen als ze diploma A B en het liefste C hebben. Dit is een vereiste omdat de kinderen zichzelf moeten kunnen redden in het water wanneer de voeten niet mee doen. Wanneer ze het zwemmen met monovin onder controle hebben gaat ze ook met hele staarten zwemmen zodat ze eruit zien als een echte zeemeermin.

Voor dit programma geldt dat er 3 certificaten te behalen zijn brons zilver en goud. Gemiddeld duurt het 15 lessen om in het bezit te komen van alle 3 de certificaten.

Meer informatie betreft deze lessen


Het rooster voor deze lessen is als volgt:

Woensdag Survival zwemles 17.00 uur - 17.45 uur
Zaterdag Zeemeermin zwemles 09:30 uur - 10:15 uur

Wij kunnen u niet garanderen dat er een plek vrij is in de groep, u zal in overleg met de zwemjuf in een groep geplaats worden of op de wachtlijst komen.

Voor de zwemlessen dient u zwemkleding of beschermende uv badkleding voor uw kind, eventueel zonnenbrand, handdoek en droge kleding voor na de les mee te nemen. De kinderen voor zwemvaardigheid mogen gebruik maken van een zwembrilletje tijdens de lessen. Wees op tijd in de les. Het liefste 5 minuten van te voren. Ouders wordt gevraagd tijdens de zwemles bij de bar of elders op Hillside te verblijven zodat we u altijd kunnen bereiken. De les duurt 45 minuten. Vijf minuten voor het einde van de les kunt u uw kind ophalen bij het zwembad. Iedere laatste les van de maand is er een kijk les. Dan mogen ouders en belangstellenden komen kijken tijdens de les. Kinderen gaan onder begeleiding van hun ouders naar het toilet gedurende de zwemles. Let op de vloer is glad bij Hillside als deze nat is dus laat uw kind er niet rondrennen. Voor en na de les bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Afmelden bij afwezigheid van uw kind kan via whats app. (+599 777 7775) of email (info@swimacademysplash.com). Vragen, opmerkingen of persoonlijke boodschappen kunt u via de mail delen. E-mail: info@swimacademysplash.com. We proberen alle mails binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

De lessen vinden plaats bij Hillside appartments. Onderaan de website vindt u een kaart met de locatie.

Prijzen voor zwemvaardigheid, survival of zeemeermin lessen


Eenmalige inschrijvingskosten

$15,-


Losse les

$15,-

per les

Lespakket 5 lessen

$62,50

2 maanden geldig

Lespakket 10 lessen

$115,-

3 maanden geldig

Guppy certificaat

$10,-

Betalingen graag met pin betalen, de zwemjuf beschikt over een pinautomaat