Wat houdt het zwem A, B, C in?

Op ons waterrijke eiland kun je niet vroeg genoeg leren zwemmen. Daar is iedereen het over eens. Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nou leuker dan in het water te plonzen en met vriendjes/vriendinnetjes te spelen in het water. Zonder angst kopje ondergaan weer bovenkomen en veilig verder zwemmen, daar moet ieder kind, dat goed heeft leren zwemmen, toe in staat zijn. Niet alleen in de beschermde omgeving van een zwembad maar ook in de onbekende zee. We wonen ten slotte op eiland want omringd is met het prachtige helblauwe water. Daar moet toch iedereen veilig in kunnen zwemmen?

Het Zwem-ABC bestaat uit drie erkende Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

De eerste reeks zwemlessen

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Meer informatie betreft deze lessen

Wij kunnen u niet garanderen dat er een plek vrij is in een gewenste groep u zal in overleg met de zwemjuf in een groep geplaats worden of op de wachtlijst komen. Als u kind al meer ervaring heeft om hoger in te stromen laat ons dit dan weten op het inschrijf formulier zodat wij een afspraak kunnen inplannen om een test les samen met uw kind te doen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat hij/zij gelijk in kan stromen op het gepaste niveau.

Voor de zwemlessen dient u zwemkleding of beschermende uv badkleding voor uw kind, eventueel zonnenbrand, handdoek en droge kleding voor na de les mee te nemen. Wees op tijd in de les. Het liefste 5 minuten van te voren. Ouders wordt gevraagd tijdens de zwemles bij de bar of elders op Hillside te verblijven zodat we u altijd kunnen bereiken. De les duurt 45 minuten. Vijf minuten voor het einde van de les kunt u uw kind ophalen bij het zwembad. Iedere laatste les van de maand is er een kijk les. Dan mogen ouders en belangstellenden komen kijken tijdens de les. Kinderen gaan onder begeleiding van hun ouders naar het toilet gedurende de zwemles. Let op de vloer is glad bij Hillside als deze nat is dus laat uw kind er niet rondrennen. Voor en na de les bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Afmelden bij afwezigheid van uw kind kan via whats app. (+599 777 7775) of email (info@swimacademysplash.com). Vragen, opmerkingen of persoonlijke boodschappen kunt u via de mail delen. E-mail: info@swimacademysplash.com. We proberen alle mails binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

De lessen vinden plaats bij Hillside appartments. Onderaan de website vindt u een kaart met de locatie.

Prijzen voor het zwem A, B, C

Eenmalige inschrijvingskosten$15,-

Losse les

$15,-

Membership * 1

1 x per week

$50,-

Membership * 2

2 x per week

$85,-

Membership * 3

3 x per week

$125,-

Diploma A, B, of C

$20,-


Regels m.b.t. betalen:

  • U betaald het maandelijkse membership steeds in de eerste week van de kalendermaand en tenminste voor de 10e dag van elke maand. U kunt nog steeds met pin of cash betalen bij de zwemjuf (het liefst met pin), voor of na de zwemles. Zwemt uw kind in de zee, dan kunt u in de laatste week van elke maand met pin betalen.
  • In geval van ziekte of afwezigheid kan er afgemeld worden via WhatsApp, e-mail of via ‘Mijn Zwemscore’, dit kan tot 1 uur voor de les. De zweminstructeur geeft u dan opties tot inhalen. Wanneer u ervoor kiest om de les niet in te halen, komt de gemiste les te vervallen.
  • Een gemiste les komt ook te vervallen wanneer geen afmelding is ontvangen.
  • Op officiële feestdagen is de zwemschool gesloten. Uw kind kan deze ‘gemiste les’ in dezelfde week, of de week erna inhalen.
  • Gaat u op vakantie? Dan loopt u membership gewoon door en heeft u de mogelijkheid tot het inhalen van de lessen in de weken voor of na uw vakantie.
  • Is uw kind voor langere tijd afwezig? U kunt uw kind dan uitschrijven en later opnieuw inschrijven. U betaald dan weer opnieuw $ 15,- inschrijfgeld. Uw kind wordt weer op de wachtlijst geplaatst. De wachttijd is dan gemiddeld 8 weken.

Afwezig zonder afmelding

  • Als uw kind 2 keer afwezig is, zonder afmelding, ontvangt u een e-mail. Wees er van bewust dat uw membership gewoon doorloopt.
  • Bij 3 keer afwezig zijn, zonder afmelding, plaatsen we uw kind op de wachtlijst. We geven de plaats dan aan een andere leerling. U ontvangt hier een melding van. Wanneer u weer wilt starten met lessen, betaald u opnieuw inschrijfgeld en ook dan is de wachttijd gemiddeld 8 weken.