Zwemles op Bonaire

Om Bonaire veiliger te maken is zwemles ontzettend belangrijk. Ons eiland heeft veel water en dus veel kans op onveilige situaties, te denken aan verdrinking. Door zwemles probeer je onveilige situaties te beperken en creƫer je juist een veilige situatie. Maar naast dat zwemmen belangrijk is voor de veiligheid zijn er meer redenen waarom het zwemmen gestimuleerd moet worden.

Ontwikkeling : Naast het leren lopen en leren fietsen is kunnen zwemmen voor de zelfstandigheid van groot belang. Wie kan zwemmen heeft meer handelingsvrijheid. Denk aan een heerlijk dagje strand, hij of zij kan gaan en staan waar men wil. Voor kinderen geldt dat toezicht en afhankelijkheid van papa of mama minder nodig is. Dit maakt een dagje strand voor beide partijen een stuk plezieriger.

Gezondheid : Tijdens het zwemmen zijn we vol in beweging. We verbruiken veel energie en dit houdt ons fit. Een paar voordelen zijn dat het goed is voor de spieren. In het water heb je geen last van zwaartekracht en schokbelasting, waar je bij het uitvoeren van andere sporten wel mee te maken hebt. Vandaar dat zwemmen wordt gebruikt om therapeutische redenen. Omdat je tijdens het zwemmen bijna ieder spiertje van je lichaam intensief gebruikt bouw je snel spiermassa op.

Vrije tijd besteding : Veel vrije tijd besteding op Bonaire heeft te maken met water. Denk aan windsurfen, kitesurfen, snorkelen, duiken, boottochtjes naar klein Bonaire etc. Al deze activiteiten vinden plaats op en in het water. Mocht je deze activiteiten willen beoefenen dan zal het nodig zijn dat je goed kan zwemmen. Kunnen zwemmen is en blijft de basis voor wateractiviteiten.

Prestatie sporten : Sommige waterratten onder ons kunnen er helemaal geen genoeg van krijgen en gebruiken het zwemmen als sport. Voor de 1 is dit rustig baantjes trekken maar voor de ander misschien wel wedstrijd zwemmen, waterpolo of schoonspringen.

Beroep : En als laatste en niet de onbelangrijkste is het kunnen zwemmen ook van belang voor bepaalde beroepen. Zo op Bonaire bijvoorbeeld duikinstructeur, windsurf/kite instructeur maar ook visser, brandweer, werken in de haven. Zonder goede basis van het zwemmen vallen deze beroepen uit je bereik. Des te meer belangrijk om het te leren.

Zorg dus voor een goede basis. Neem een kijkje bij ons lesaanbod en zie wat wij te bieden hebben.

4 mnd -

2 jaar

Baby zwemmen is bedoeld voor de allerkleinste. Samen met papa of mama het water leren kennen, niets is toch leuker?

2,5 jaar -

4 jaar

Bij peuter zwemmen wordt er vooral rekening mee gehouden met het watervrij maken en het survivallen bij in het water vallen.

vanaf

4 jaar

Vanaf 4 jaar kan een kind starten met het zwem abc. Kinderen leren de school en rugslag, borst en rugcrawl en nog veel meer. Zwemveilig in en om het water bewegen staat hier centraal.

vanaf dipl. C

Als je kind in het bezit is van het zwem A B en C, kan hij/zij nog doorleren. Buiten om dat het heel erg leuk is, is het ontzettend belangrijk om te blijven zwemmen.

10 jaar -

16 jaar zonder financiele middelen

Via Stichting Kinderhulp wordt er hulp aangeboden aan kinderen waarvan ouders niet over de financiele middelen beschikken.

Leren zwemmen in je vakantie kijk hier voor de mogelijkheden.