Bekijk hier de voortgang van uw kind: Inloggen
Leer zwemmen op Bonaire

en geniet van een leven lang

zwemplezier!


zwemles op bonaire


Om Bonaire veiliger te maken is zwemles ontzettend belangrijk. Ons eiland heeft veel water en dus veel kans op onveilige situaties, te denken aan verdrinking. Door zwemles probeer je onveilige situaties te beperken en creëer je juist een veilige situatie. Maar naast dat zwemmen belangrijk is voor de veiligheid zijn er meer redenen waarom het zwemmen gestimuleerd moet worden.

Ontwikkeling: Naast het leren lopen en leren fietsen is kunnen zwemmen voor de zelfstandigheid van groot belang. Wie kan zwemmen heeft meer handelingsvrijheid. Denk aan een heerlijk dagje strand, hij of zij kan gaan en staan waar men wil. Voor kinderen geldt dat toezicht en afhankelijkheid van papa of mama minder nodig is. Dit maakt een dagje strand voor beide partijen een stuk plezieriger.

Gezondheid: Tijdens het zwemmen zijn we vol in beweging. We verbruiken veel energie en dit houdt ons fit. Een paar voordelen zijn dat het goed is voor de spieren. In het water heb je geen last van zwaartekracht en schokbelasting, waar je bij het uitvoeren van andere sporten wel mee te maken hebt. Vandaar dat zwemmen wordt gebruikt om therapeutische redenen. Omdat je tijdens het zwemmen bijna ieder spiertje van je lichaam intensief gebruikt bouw je snel spiermassa op.

Vrije tijd besteding: Veel vrije tijd besteding op Bonaire heeft te maken met water. Denk aan windsurfen, kitesurfen, snorkelen, duiken, boottochtjes naar klein Bonaire etc. Al deze activiteiten vinden plaats op en in het water. Mocht je deze activiteiten willen beoefenen dan zal het nodig zijn dat je goed kan zwemmen. Kunnen zwemmen is en blijft de basis voor wateractiviteiten.

Prestatie sporten: Sommige waterratten onder ons kunnen er helemaal geen genoeg van krijgen en gebruiken het zwemmen als sport. Voor de 1 is dit rustig baantjes trekken maar voor de ander misschien wel wedstrijd zwemmen, waterpolo of schoonspringen.

Beroep: En als laatste en niet de onbelangrijkste is het kunnen zwemmen ook van belang voor bepaalde beroepen. Zo op Bonaire bijvoorbeeld duikinstructeur, windsurf/kite instructeur maar ook visser, brandweer, werken in de haven. Zonder goede basis van het zwemmen vallen deze beroepen uit je bereik. Des te meer belangrijk om het te leren.

Zorg dus voor een goede basis. Neem een kijkje bij ons lesaanbod en zie wat wij te bieden hebben.

Zwemles

Informatie over de zwemlessen die wij aanbieden

Lestijden & Tarieven

Alles over roosters, vakanties, tarieven vind u hier

Activiteiten

Naast zwemlessen willen wij ook kinderfeestjes, evenementen en een vakantieplan aanbieden.


Foto's

Wilt u de sfeer proeven van onze lessen bekijk dan nu de foto's in ons foto album

SChrijf je nu in voor één van onze programma's!

Nieuws

Swim academy splash start met School zwemmen

Vanaf 8 november zal Swim Academy Splash beginnen met schoolzwemles voor de groepen 5 van Kolegio Raya di Solo & Kolegio Strea Briante.

Wij hebben er enorm veel zin in! Veel succes voor alle deelnemers!

Schoolzwemmen wordt ook wel een 'natte' gymles genoemd en draagt bij aan de zwemveiligheid op Bonaire. Veel kinderen kunnen dan ook dankzij het schoolzwemmen hun  A-, B- of C-diploma behalen en kunnen met een zwemdiploma op zak de basisschool verlaten. Vooral voor kwetsbare doelgroepen is schoolzwemmen dan ook een uitkomst. Het zorgt dat kinderen met weinig financiële middelen of met een andere achtergrond, toch in het bezit kunnen komen van het begeerde zwemdiploma. 

Wist je dat ouders vaak vergeten dat een kind na het behalen van het zwemdiploma moet blijven zwemmen. Anders zullen de vaardigheden en de opgebouwde kracht weer voor een groot deel verdwijnen, en zal de kans op een verdrinking toenemen. Schoolzwemmen vangt dit probleem voor een groot deel op; want door elke week te zwemmen blijven kinderen, naast het behalen van het zwemdiploma, hun zwemvaardigheden onderhouden. Dat schoolzwemmen de zwemveiligheid ten goede komt, mag dus duidelijk zijn. Wij zijn daarom trots dat Kolegio Rayo di Solo & Kolegio Strea Briante de mogelijk bieden aan hun kinderen om de vaardigheden in, op of om het water te verbeteren of aan te leren.